Új év, új fogadalmak, ez már csak így megy. Azáltal, hogy ki lett jelölve január elseje az év kezdetének, kénytelen magán hordozni a megszámlálhatatlan ígéretek súlyát is. Tehetjük ezeket magunknak, vagy másnak, de a neheze mégis akkor kezdődik, amikor elérkezik a cselekvés ideje. Mikor túl vagyunk két hétnyi evés-iváson, filmnézésen, lustálkodáson és a szürke hétköznapok automatizált, rutinszerű feladatai ismét kopognak az ajtón, visszarántva minket a napi feszített tempóba, és még az új vállalásunknak is eleget kell tenni, természetesen a lelkesedés hamar alább hagy, az elszántság megkopik és néhány hét elteltével már az ünnepek előtti életünket folytatjuk azzal a különbséggel, hogy kudarcaink számát eggyel növeltük.

egészség életmód

Nyilvánvalóan ez nem törvényszerű forgatókönyv, amit számtalan, de mégis a teljes tömeghez viszonyítva elenyésző csoport tagjai bizonyítanak. Ők azok, akikre úgy tekintünk, mint követendő példák, azon személyek, akik ösztökélnek a következő évvégi fogadalmunk megtételére, hogy aztán januárban ismét harcba induljunk életünk jobbátételéért.

Az egyik legnépszerűbb témakör, ha új évi fogadalmakról beszélünk, az egészség. Ezen belül is elsőként a fogyás, a vágyott alak elérése, aminek hatására idealizált képünket a tükrünkbe csempészve, jóllakatjuk az egónkat és elégedetten gyűjtjük be az elismeréseket környezetünktől. De hasonlóan népszerűek a táplálkozás, stresszmentesítés, mozgás témakörei is.

egészség életmód

Megszámlálhatatlan cikk, könyv, videó foglalkozik az egészség témakörével, hiszen a biológia törvényeinek senki nem tud ellenállni. Jelen írásommal egy sorozatot indítva igyekszem körbe járni ezt a terjedelmes témát. A test, szellem és elme hármasára támaszkodva próbálok, a teljesség igénye nélkül, képet alkotni az EGÉSZségről, az egyes területek fejlesztéséről.

Nem vagyok étkezési tanácsadó, edző, életmódtanácsadó, pszichológus, de öt éven keresztül hivatásos játékosként éltem, egy olyan szellemi sportot űzve, ami megtanított rá, hogy lényünk teljességének összehangolása mennyire növelheti életminőségünket és teljesítményünket.

Az itt leírtak tehát nem minősülnek szaktanácsadásnak, nem is az a céljuk. Segíteni szeretnék elindulni azoknak, akik kevésbé jártasak a témában, és gondolkodásra ösztökélni mindenkit, aki elolvassa a bejegyzéseket. Bíztatlak, ha valamivel nem értesz egyet, akkor írd meg és tanuljunk, fejlődjünk együtt ebben a néhány hétben!

Készen állsz? Indításnak ajánlom az alábbi videót az elszántságod és kitartásod megacélozására.

Sok sikert kívánok a célod eléréséhez!